Pianobank kopen

Overweeg je een pianobank te kopen? Vergelijk en koop de beste pianobanken met PianoKruk.nl. Lees ook handige tips waar je op moet letten bij het kopen van een pianobank.

Pianobank top 5

1 Pianobank verstelbaar zwart hout Amadeus
Bekijk beste prijs

pianobank

2 Pianobank verstelbaar bruin hout Amadeus
Bekijk beste prijs

pianobank bruin

3 Pianobank verstelbaar wit hout Amadeus
Bekijk beste prijs

pianobank wit

4 Pianobank zwart hout Konig & Meyer
Bekijk beste prijs

pianobank

5 Pianobank verstelbaar zwart Beethoven Amadeus Hydraulisch
Bekijk beste prijs

Pianobank hydraulisch

Meer pianobanken en prijzen vergelijken

Als je een pianobank wilt gaan kopen dan heb je keuze uit drie varianten pianobanken. Een geschroefde pianobank, een gelijmde pianobank en een hydraulische pianobank. Pianobanken met gelijmde poten en hydraulische pianobanken komen veruit het beste uit testen naar voren en scoren goed op kwaliteit, stabiliteit, comfort en verstelbaarheid.

Pianobank varianten

Binnen de pianobanken bestaan er dus drie verschillende varianten. Pianobanken met geschroefde poten, pianobanken met gelijmde poten en hydraulische pianobanken.

Geschroefde pianobanken zijn pianobanken waarbij de poten met bouten en moeren bevestigt zitten. Over het algemeen zijn deze qua prijs het meest voordelig. Echter gaat een geschroefde pianobank op termijn kraken en bestaat er de kans dat de bank wiebelig wordt. Dit komt doordat de schroeven en bouten na verloop van tijd los gaan zitten waardoor er speling vrijkomt. Het is wel mogelijk om de bouten telkens opnieuw aan te draaien.

Pianobanken met gelijmde poten zijn één van de beste pianobanken. Doordat de poten op een speciale manier gelijmd zijn aan de bank is het technisch gezien niet mogelijk dat de pianobank gaat kraken of wiebelen. Ook niet na verloop van tijd. Dit zijn dus pianobanken van zeer goede kwaliteit. Als het budget het toelaat raden wij een pianobank met gelijmde poten aan.

Hydraulische pianobanken zijn pianobanken die met een hydraulisch systeem in een handomdraai in hoogte verstelbaar zijn. Dit kan handig zijn als de pianobank vaak in hoogte verstelt dient te worden. Bijvoorbeeld voor in een concertzaal of als je pianoles geeft en er vaak iemand anders op de pianobank zit. Hydraulische pianobanken zijn kraakvrij en hebben een zeer solide onderstel.

Waar op letten bij het kopen van een pianobank

Een goede pianobank is stabiel, in hoogte verstelbaar, kraakvrij en zit comfortabel. De beste pianobanken zijn pianobanken met gelijmde poten. Pianobanken zijn speciaal ontworpen en gemaakt om comfortabel en op de juiste hoogte piano te spelen. Gebruik dus niet een eettafelstoel of bureaustoel in plaats van een pianobank. Een eettafelstoel zit vaak te laag en is niet in hoogte verstelbaar en een bureaustoel is te wiebelig.

Alle pianobanken die PianoKruk.nl aanbeveelt zijn stabiel en van hoogwaardige kwaliteit. Zo voorkom je klachten en kan je ongehinderd urenlang piano spelen.